EuropaLove Notícias

Amor, Belleza y Sexualidad

Gala Final del Talent Factory Gavà-Viladecans 2017


Gala Final del Talent Factory Gavà-Viladecans 2017

n

n
n

. Un auricular sense fils per rebre notificacions de mòbil, presentat per Carla i Pau dos alumnes del col·legi Sant Gabriel de Viladecans, ha guanyat el primer premi del projecte de foment de l’emprenedoria promogut pels dos ajuntaments: un viatge de cinc dies a Silicon Valley

. El co-fundador i CEO de Wallapop, Agus Gómez, ha encoratjat els joves emprenedors a deixar-se endur pel seu instint i gaudir del procés de creació del seu projecte de negoci

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i la tinenta d’alcalde de Presidència i regidora d’Educació de l’Ajuntament de Viladecans, Gisela Navarro, han lliurat avui els premis del projecte Talent Factory, una iniciativa impulsada pels dos ajuntaments que té l'objectiu de fomentar entre els estudiants els valors de l'emprenedoria amb la col·laboració de l'empresariat d'ambdues ciutats.

El projecte guanyador d'una estada de cinc dies a Silicon Valley patrocinat per Audi Río Import ha estat Sonolife, presentat per dos alumnes de 1r de Batxillerat del col·legi Sant Gabriel de Viladecans, Pau Cuesta i Carla Martín. Es tracta d’un auricular sense fils per rebre notificacions del mòbil, un aparell que segons han explicat els mateixos joves “sorgeix de la necessitat de la gent gran i/o persones amb Alzheimer i altres demències de rebre informacions o recordatoris”. Aquest auricular intel·ligent reprodueix missatges, prèviament programats o instantanis, per part dels seus familiars. El dispositiu incorpora un mòdul de Bluetooth i coexió a internet.

n
n
Més premis

A la gala final, celebrada a l'Espai Maragall de Gavà, s'han lliurat dos segons premis patrocinats per Aincat i Roca Sanitaris: viatge a Brussel·les amb visites a centres d'emprenedoria, vivers d'empreses i seus d'empreses reconegudes. Han estat pels projectes Home Bag, de l'acadèmia Núria de Gavà, consistent en una motxilla-llit per a persones sense sostre, i AININ, un dispositiu d'aplicació d'insulina automàtica presentat per alumnes del col·legi Teide de Viladecans.

També s'han lliurat quatre tercers premis patrocinats per Barnasud, Amada, Airval i Lipotrue, que consisteixen una jornada de visites a l'ecosistema empresarial i del món emprenedor de Barcelona. Aquests han estat pels projectes: Grow & Joy i +Study, tots dos presentats per alumnes del col·legi Santo Ángel de Gavà, que consisteixen en una web de disseny d'un hort virtual-físic i un bloqueig de mòbils paterns, respectivament, així com Eye Adapter i EU-Change, ambdós de l'escola GOAR de Viladecans, que han plantejat un comparador d'escoles europees online per realitzar intercanvis d'estudiants, i un protector de pantalla per a mòbils graduat.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Viladecans, Gisela Navarro, han felicitat a tots els alumnes participants en el Talent Factory, tot agraint el seu esforç i implicació. Un agraïment que han fet extensiu al professorat, famílies i empresaris i empresàries de les dues ciutats que els han acompanyat a l’hora de dissenyar el seu projecte de negoci.

En la seva intervenció, Raquel Sánchez, ha destacat que “el més important del Talent Factory és el procés d’aprenentatge que heu fet tots els joves que heu participat. Heu pogut descobrir la vostra capacitat de crear, heu après que cal ser persistents i que els projectes, si es treballa de valent, es poden fer realitat. I també que l’èxit no s’ha de mesurar només per la rendibilitat econòmica dels negocis sinó que cal pensar més enllà i que els projectes empresarials siguin responsables socialment i contribueixin a millorar el nostre entorn”.

n
n
Per la seva banda, Gisela Navarro, ha afirmat que “totes les propostes iovadores presentades al Talent Factory han estat capaces de mostrar que, veritablement, els nostres estudiants són fabricants de talent, Tant a Gavà com a Viladecans cerquem l’èxit educatiu i aquest projecte ha estat un bon exemple”.

En el decurs de l’acte, el cofundador i CEO de Wallapop, Agus Gómez, ha explicat als joves com va néixer el seu projecte empresarial. A la seva ponència, plena d’anècdotes viscudes en els inicis de Wallapo , ha explicat que “en les essències d’una idea tot és molt senzill” i ha animat els joves “a fer un salt al buit, superar les pors i crear allò que us vingui de gust”.

Aprendre a emprendre

El Talent Factory és un projecte destinat a fomentar la cultura emprenedora de l'alumnat dels centres de secundària de Gavà i Viladecans, promovent els valors de la creativitat, la iovació i el treball en equip perquè puguin desenvolupar les competències bàsiques que els facilitin la possibilitat d'esdevenir futurs emprenedors. Una iniciativa, que té els seus antecedents en el projecte pilot de l'Ajuntament de Gavà "Gavà Talent Factory" i "L'Institut Emprèn", de l'Ajuntament de Viladecans.

Al Talent Factory han participat 400 alumnes de 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Gavà i Viladecans que, en grups de dos membres, van haver de presentar una idea inicial de negoci iovadora, creativa i viable. De les 119 idees presentades es van seleccionar 24 (12 de cada municipi) per ser mentoritzades per empresaris de Gavà i Viladecans en el procés de desenvolupament de la idea de negoci i l'elaboració del pla d'empresa.

Ara fa unes setmanes, es van escollir els 12 projectes finalistes (6 de Gavà i 6 de Viladecans) que avui han exposat els seus projectes i que participaran en un programa formatiu sobre emprenedoria YoungEntrepreneur de La Salle Technova on treballaran entre d'altres, temes de finances, rendibilitat i desenvolupament del model Canvas per a les seves idees de negoci, i coneixeran experiències reals d'altres emprenedors joves.

n
n
 

n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n

Talent FactoryGala Final del Talent Factory Gavà-Viladecans 2017


0 Comentarios sobre Gala Final del Talent Factory Gavà-Viladecans 2017


Tu dirección de email no será publicada. Todos los campos sob oblogatorios.

Ultimos comentarios